Lån med sikkerhet

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Lån med sikkerhet gir lav rente
Lån med sikkerhet kan refinansieres
Fordeler og ulemper
Lån med sikkerhet gir lav rente
Lån med sikkerhet kan refinansieres
Fordeler og ulemper

Sikkerhet eller pant er ord som ofte er tema når man snakker om lån. I hovedsak går dette ut på at banken må sikre seg selv mot mislighold av lån, og derfor kreves det at låntakere må kunne stille med sikkerhet som en forsikring til banken.

Helt enkelt betyr dette at banken kan tilbakekreve sine penger i form av objektet som er satt som sikkerhet hvis låntaker ikke nedbetaler lånet slik låneavtalen tilsier. Fyll ut vårt søknadsskjema for omstartslån eller ta kontakt med oss for hjelp hvis du vil søke om et lån med sikkerhet i bolig.

Hvilke lån krever sikkerhet?

Jo større et lån er, jo mer sikkerhet krever banken av låntaker for å låne ut pengene. Når det kommer til for eksempel boliglån er det ofte snakk om sikkerhet i form av pant i boligen som skal kjøpes eller bygges. 

I forbindelse med store billån krever banken ofte at sikkerheten stilles i kjøpsobjektet, eller eksisterende bolig, for at lånekunder skal få full finansiering. Man kan også få kredittlån, og forbrukslån med sikkerhet, men det er ikke alltid at dette stilles som et krav. 

For mindre lån blir det ofte slik at man har muligheten til å låne pengene uten sikkerhet, men at man kan stille med sikkerhet for å oppnå bedre lånebetingelser.

Hva kan stilles som sikkerhet i forbindelse med lån?

Det er vanlig å ta opp lån med sikkerhet i bolig, og dette er fordi en bolig gjerne har en høy verdi. Hvis du for eksempel ønsker å ta opp et lån med sikkerhet i bolig i DNB, lover de en høyere sjanse for at du kan få fullfinansiering i forbindelse med lånet. 

Man kan også låne med sikkerhet i bil, og det er som regel det man gjør hvis man låner til bilkjøp. Ved mindre lån, kan banken akseptere at man stiller med sikkerhet i annen persons bolig, og gjelder det større lån, snakker vi ofte om at en annen person stiller med kausjon for å gi banken den sikkerheten de trenger.

Sikkerhet i bolig som egenkapital

I dag stilles det et generelt et egenkapitalkrav på 15 % hvis man skal få innvilget boliglån, og dette er noe som mange lånekunder kan slite med å oppfylle. Men det er mulig å slippe unna dette under de rette omstendighetene, og som lånekunde bør man vite hvilke kort man har på hånden når man henvender seg til banken for å søke om lån. 

For eksempel kan det være aktuelt å stille med sikkerhet i eiendom når man skal bygge hus. Får man en høy nok takst, kan banken akseptere dette som sikkerhet og erstatning for egenkapital. Det er også mulig å stille med sikkerhet i primærbolig hvis man søker om lån til sekundærbolig, samt at en annen person stiller som kausjonist med sikkerhet i sin egen bolig.

Låne med og uten sikkerhet

Å stille med sikkerhet i et lån er en fordel i form av at banken føler seg tryggere, og som lånekunde kan dette blant annet innebære at man kan få tilbud om bedre lånebetingelser. Allikevel skal man ikke glemme hva det faktisk innebærer å stille med sikkerhet når man får innvilget et lån. 

I verste fall kan banken gjøre krav på objektet man har stilt sikkerhet i hvis man som lånekunde skulle få problemer med å nedbetale gjelden. Dette betyr at det er en viss risiko for låntaker å stille med pant i noe man eier, for eksempel bolig eller bil.

Lån med betalingsanmerkning

Har man en inkassosak registrert i sitt navn eller andre betalingsanmerkninger som resulterer i en negativ kredittvurdering, kan det være vanskelig å få innvilget lån i banken. Allikevel er det mulig å få det lånet man ønsker, og spesielt hvis man eier en bolig. 

I noen tilfeller er det mulig å ta opp et lån med sikkerhet i bolig selv med betalingsanmerkning, ettersom en bolig som oftest har en høy verdi og kan gi banken den ekstra sikkerheten de må ha. 

Hvis man har problemer med å få innvilget lån grunnet dårlig kredittvurdering, kan det lønne seg å kontakte en låneformidler slik at flere banker og långivere kan vurdere lånesøknaden. Ved å kontakte en låneformidler som Sambla, vil man også få personlig veiledning i prosessen, og tjenesten er helt kostnadsfri.

Refinansiere dine lån med Sambla

Refinansiering kan være svært lønnsomt hvis man har flere lån som man betaler høye renter på. En refinansiering innebærer å samle flere lån i ett, og dermed oppnå bedre lånevilkår og et mer gunstig nedbetalingsforløp.

Hos flere banker og långivere er det mulig å låne opptil 800 000 kroner uten sikkerhet, men er det snakk om høyere beløp enn dette, kreves det som regel at låntaker stiller med sikkerhet i bolig eller andre objekt med tilstrekkelig verdi.

Da kan du søke et omstartslån gjennom Sambla. Fyll ut søknadsskjemaet eller ta kontakt med oss direkte.

Les mer: Refinansiering med sikkerhet i bolig.

Spørsmål og svar

Hva menes med lån med sikkerhet?

Det betyr at lånet er sikret med pant som kan selges dersom det ikke blir betalt. Typiske lån med sikkerhet er boliglån.

Kan jeg refinansiere lån med sikkerhet i bolig?

Ja, Dersom du har ledig sikkerhet i boligen, innenfor 85 % av markedsverdien, er det mulig å søke refinansieringslån med sikkerhet i bolig.

Bankene vi sammenligner