Skatt firmabil

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Selskapsskatt
Skattereglene
Enkeltpersonsforetag
Selskapsskatt
Skattereglene
Enkeltpersonsforetag

Skatt på firmabil er malurten i begeret. Her får du disponere bil fra arbeidsgiver – men: Dette er en fordel som du må betale skatt av. Her kan du lese om reglene som gjelder og hvor mye skatt på firmabil du må regne med å betale.

Beregne skatt firmabil – standardsatser

Skatt du blir utlignet, også kalt standardsatsene, for firmabil tar utgangspunkt i

  • det den koster som ny,
  • bilens alder
  • hvor mange kilometer du kjører i jobbsammenheng.

For biler som er nyere enn 3 år beskattes du for listeprisen inntil 351 700 kroner. Det vil si at dette beløpet legges til din alminnelige inntekt på ligningen.

For biler med høyere listepris enn 351 700 kroner legges det til 20 % av det overskytende beløpet.

Hvis prisen er 100 000 kroner over listepris, legges det altså til 20 000 kroner.

Hvis bilen er nyere enn 3 år, og du har kjørt mer enn 40 000 kilometer i jobbsammenheng, beskattes du for 75 % av listepris.

For biler som er eldre enn 3 år, vil utregningen ta utgangspunkt i 75% av listeprisen.

Er bilen eldre enn 3 år og du har kjørt over 40 000 kilometer i jobben, er prosenten 56,25.

I særlige tilfeller kan det ut fra bilens tilstand være urimelig å ta utgangspunkt i listeprisen. I så fall er det mulig å få den skattemessige fordelen fastsatt ved skjønn.

Skatt på firmabil utenom standardreglene

Unntak fra standardreglene omhandler i hovedsak kjøretøy som ikke er så egnet for privat kjøring, som lastebiler og busser.

For privat kjøring med slike firmabiler, beskattes du ut fra antall kilometer privat kjøring, og ikke ut fra bilens listepris.

Disse satsene er

  • for arbeidskjøring til og med 4 000 km per inntektsår: kr 3,40 per km.
  • For arbeidskjøring utover dette: kr 1,50 per km
  • For annen privatkjøring, fritidsreiser mv,:3,40 per.km.

Leasing firmabil skatt

Det er ingen forskjell på om arbeidsgiver eier bilen,eller om han leaser den. Arbeidstaker har den samme skattemessige fordelen av den, og beskattes således på samme måte.

Hva med kilometergodtgjørelse for bruk av egen bil i jobben?

Det er ikke uvanlig å sammenligne fordelen med firmabil med godtgjørelse du ville fått for bruk av din private bil i jobben.

Kjøregodtgjørelse beskattes når den overstiger bestemte beløp per kilometer. For personbiler er innslagspunktet 3,50 kr per km. Andre satser gjelder for motorsykler og mopeder.

Det er ellers å si om kjøregodtgjørelse at mange finner det lukrativt. Til det er  å si at godtgjørelsen er ment å dekke mer enn bare drivstoff. Det må også regnes inn andre kostnader  ved å ha bil, som forsikringer, offentlige avgifter, verkstedregninger, renter på billån og ikke minst det årlige verditapet.

Lønner det seg med firmabil?

Er det verdt å ha firmabil er et godt spørsmål som det ikke er lett å gi et generelt svar på.

Fordelen er åpenbar, du får tilgang til en bil du i utgangspunktet kanskje ikke har råd til, uten å ta opp lån eller betale alle andre utgifter som følger med å eie egen bil.

På kostnadssiden må du påregne beskatning som nevnt over.

Hvor stort dette skattetillegget til slutt blir, avhenger også av hvor høy marginalskatt du har.

For å se hvor stort utslag en firmabil vil gi ditt tilfelle, anbefaler vi at du legger inn beløpene i en skattekalkulator og ser hva forskjellen blir med og uten firmabil. Her anbefaler vi definitivt at du bruker kalkulatoren på Skatteetatens hjemmeside, Den skal alltid være oppdatert med de siste satsene, samtidig som Skatteetaten nok føler et litt større ansvar for at beregningen blir riktig enn på noe du finner på andre nettsider.

Forbehold

Skatteregler og satser endres hvert år. Sjekk derfor selv Skatteetatens nettside, eller send dine spørsmål direkte til dem dersom det er noe du lurer på om firmabil og skatt.

Spørsmål og svar - skatt firmabil

Hva koster det å ha firmabil?

Det er i utgangspunktet ingen spesifikke kostnader for arbeidstakeren med en firmabil, men han må påregne å betale tilleggsskatt for fordelen. Her benytter Skatteetaten standardsatser basert på bilens pris som ny, bilens alder, og hvor mange kilometer som kjøres.

Hvordan slippe skatt på firmabil

Firmabil er et gode arbeidstaker mottar fra arbeidsgiver og skal beskattes. Den kan følgelig ikke unngås, men den kan reduseres ved å velge biler med lav listepris og som er eldre enn tre år gamle.

Hva er bensinskatt firmabil?

Det er ikke noen egen bensinskatt spesifikt for firmabiler i Norge.

Bankene vi sammenligner